kooktijd zoete aardappel

KOOKTIJD ZOETE AARDAPPEL

Het is natuurlijk nooit aan te raden om groentes langer te koken dan noodzakelijk is, omdat dan alle gezonde voedingsstoffen uit het product verdwijnen. Dit geldt ook voor een zoete aardappel. Het is een heerlijke en gezonde groente maar alleen wanneer je de kooktijd goed in de gaten houdt. De zoete aardappel zit vol met vitaminen en mineralen. Het koken van een bataat is echt kinderspel. Het maakt namelijk niet uit hoe je de zoete aardappel kookt. Je kunt hem met of zonder schil koken, in grote of kleine stukken, eigenlijk is alles mogelijk! Wil je de kooktijd goed in de gaten houden en ervoor zorgen dat alles tegelijk gaar is? Snijdt dan gelijke stukken van ca. 3×3 cm. De kooktijd bedraagt dan ongeveer 10 tot 12 minuten. Als je het echt niet meer weet, of de tijd vergeten bent kun je altijd nog met een vork in de aardappel prikken. Als je erdoor heen kunt prikken zijn ze gaar! Eet smakelijk.
De kooktijd van een zoete aardappel

KOOKTIJD VAN EEN ZOETE AARDAPPEL

HOE LANG MOET EEN ZOETE AARDAPPEL KOKEN?

Het is belangrijk om de zoete aardappel niet te lang te koken, er gaan dan namelijk heel wat gezonde stoffen verloren. De zoete aardappel bevat veel namelijk vitaminen en mineralen. De zoete aardappel is met name rijk aan vitamine A. Daarom is het belangrijk de kooktijd van een zoete aardappel in de gaten te houden, deze hangt af van de grote van de gesneden stukken. Men gaat normaal gesproken echter uit van een kooktijd van ca. 10 minuten. Over het algemeen geldt, des te kleiner de stukken zoete aardappel, des te korter de kooktijd van de groente. Je kunt de lekkere groente eten met of zonder schil.

ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN

Naast het koken van de groente kun je deze ook op andere manieren bereiden. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden, bakken, pureren, koken of rauw eten. Daarom zijn er ook zoveel overheerlijke recepten te vinden. De lekkerste recepten hebben wij voor je op een rij gezet.