ZOETE AARDAPPEL BAKKEN

ZOETE AARDAPPEL BAKKEN

Zoals je hebt kunnen zien kun je de zoete aardappelen op veel verschillende manieren bereiden. De meest gebruikte manier is het koken van de groente. Dit komt waarschijnlijk omdat wij dit bij de oerhollandse pieper ook al gewent waren. Toch kun je de bataat ook erg lekker klaar maken door de zoete aardappel  bakken. Het is een makkelijke en snelle manier om de zoete aardappel te bereiden.

Bakken in de pan

De meest eenvoudige manier om de zoete aardappels goed en lekker klaar te maken is te bakken in de pan. zorg ervoor dat je de zoete aardappel eerst schilt met een dunschiller en daarna even met koud water afspoelt. Daarna snijdt je de zoete aardappels in stukken en kun je deze gaan bakken in de pan. De mogelijkheden zijn eindeloos, zo kun je variëren met verschillende kruiden en sausjes. De zoete aardappel laat zich ook heerlijk mixen met een broccoli, champignons en een spekje. Het enige wat jij nog hoeft te doen is te genieten.

Bakken in de oven

Het is ook een zeer makkelijke manier om de zoete aardappel in de oven klaar te maken. Het enige wat je dan hoeft te doen is de aardappel te schillen en te marineren. Je kunt dit doen met verschillende kruiden zoals paprika poeder, peper en zout en olie. Op deze manier brand de bataat minder snel aan. Enige nadeel van deze manier van bereiden is dat het allemaal wat langer duurt. Je kunt in deze tijd echter wel wat anders doen, want je hoeft ze alleen in de gaten te houden. Baktijd ca. 20 min. Omdraaien met 10 min.

Bakken op de bbq

In de zomer kun je er bijna niet onderuit. Je kunt er echt niet omheen en de zoete aardappel kun je dus ook klaarmaken op de bbq. Door het open vuur is het bakken van de zoete aardappel wellicht iets onhandiger als in de oven of de pan, maar zeker de moeite waard. Goed gekruid en met de juiste garing zorgt de zoete aardappel voor een gezond feestje en afwisseling op tafel.

Zoete aardappel bakken recept

Overheerlijke recepten om zoete aardappel te bakken vind je hier.