Zoete aardappel friet
ZOETE AARDAPPEL FRIET
Zoete aardappel friet is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort eigenlijk niet eens tot de aardappel familie. De bataat, zo wordt dit gewas ook wel genoemd, is heel veelzijdig in gebruik. Je kan er puree van maken, je kunt hem bakken, grillen, koken of poffen, maar je kunt er ook lekkere frietjes van maken.
De zoete aardappel friet heeft een heerlijke zoete smaak en is daarom lekker in combinatie met een goede kruidenmix. In principe kan je alle kruiden gebruiken die je lekker vindt, maar je kan ook alleen een beetje zout gebruiken. Je kunt ervoor kiezen de zoete aardappel friet in de frituur te bereiden, maar voor de gezonde versie gebruik je echter de oven. Friet uit de oven is namelijk lekker en gezond!
FRIET UIT DE OVEN BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 230 °C. Je hoeft de zoete aardappelen niet te schillen of te koken, maar zorg er wel voor dat ze schoon zijn. Snijd in dikke stukken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met een kruidenmix van bijvoorbeeld, uienpoeder, knoflookpoeder, gerookte-paprikapoeder en eventueel zout. Besprenkel met de olijfolie en schep om, zodat alles gelijkmatig is verdeeld. Bak de frites in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Schep elke 10 min. om. Deze laatste stap is uitermate belangrijk!
Variatietip:
Extra spicy frietjes? Gebruik dan chilivlokken of meng wat rode peper door je kruidenmix.
admin
| #
Wat een ontzettend heerlijk recept! Echt een aanrader, bedankt. Groetjes, esther